23. marca 2021

DaVinci IQ2 vs IQ

Podrobili sme testu dva vaporizéry na CBD. DaVinci IQ a DaVinci IQ2 a z väčšej časti sme boli celkom ohromení! Nový vaporizér DaVinci IQ2 sa dočkal niekoľkých pekných vylepšení a pritom sa držal overených a funkčných prvkov. V tejto recenzii DaVinci IQ vs. IQ2 si prejdeme tieto vylepšenia a zistíme, či zvýšená cena IQ2 za upgrade stojí.

Ako ľahké je ich použitie?

Oba prístroje sú si v použití veľmi podobné. IQ2 však má niekoľko zaujímavých vylepšení! Najmä čistenie IQ2 je oveľa menej komplikované, než u pôvodného typu. Nový vaporizér DaVinci IQ2 má však tiež rôzne funkcie, softvérové vylepšenia a najmä nový systém kontroly dávkovania.

Veľkosť komory a systémy zahrievania

V tomto ohľade došlo k niekoľkým zmenám. Komora stále pojmú medzi 0,3 – 0,5 g a používajú rovnaký keramický vodivý vykurovací prvok. Nový IQ2 je však dodávaný s niekoľkými vankúšikmi pre lepšiu kompatibilitu s voskami a živicami. Perla bola o niečo vylepšená, aby ako reduktor v komore fungovala lepšie, hoci zmien v tomto ohľade nebolo veľa.

Aká je kvalita pary?

Oba vaporizéry sú veľmi podobné, s miernym plusom na strane IQ2. Nastaviteľný prietok vzduchu je totiž skutočne perfektná fukncia, rovnako ako náustok, ktorý má väčšie otvory pre prúdenie vzduchu. Vďaka tomu je menej pravdepodobné, že dôjde k upchatiu a prietok vzduchu je znateľne väčší. Tvorba pary a chuť zostala rovnaká, samozrejme odlišujúcim faktorom je, ako otvorené je prúdenie vzduchu a možnosť upraviť pomer pary k vzduchu. Oba vaporizéry poskytujú kvalitné pary a určite najlepšie pary z kondukčných prístrojov, ktoré sme kedy testovali. Celkovo vzaté, kvalita pár je väčšinou rovnaká, aj keď sme si všimli celkom zásadného zvýšenie prietoku vzduchu u IQ2.

Ako dlho vydrží batéria?

Určite ide o jeden z najlepších prenosných vaporizérov na suché bylinky! Nabitie batérií s kapacitou 3500 mAh trvá približne 3,5 hodiny, než sa nabijú z prázdnych na plné a naozaj odporúčame použiť externú nabíjačku batérií. Batéria 18650 je vymeniteľná.

Možnosti nabíjania (USB, USB-C, adaptér). Niet divu, že v tomto ohľade sú oba prístroje takmer vyrovnané, používajú rovnaký vymeniteľný batériový systém 18650, nabíjačku MicroUSB a rovnakú technológiu zahrievania. Možno mal vaporizér IQ2 lepšiu výdrž batérie, pretože kotlík je teraz lepšie izolovaný, vyžaruje menej tepla a má lepšiu energetickú účinnosť. Bez ohľadu na to majú obaja skvelú výdrž batérie.

Ako prenosné a nenápadné vaporizéry IQ2 a IQ sú?

Nový IQ2 je o 9% väčší a o 11 gramov ťažší než pôvodná verzia IQ. Obaja pohodlne vkĺznu do vrecka a veľmi dobre sa držia v ruke. Pohodlne sa drží, sú diskrétne a malé, vyzerajú skôr ako energetická banka, než že by produkovali páry. Obaja však pri použití produkujú celkom silný zápach. To je charakteristické pre väčšinu vaporizérov s kondukčním zahrievaním a určite to upúta pozornosť. Stále ale tento zápach nie je zďaleka tak silný ako pri fajčení.

Oba testované vaporizéry majú 10-ročnu záruku. IQ2 má však niekoľko drobných zmien, ako sú spoľahlivejšie dvierka na batériu, náustok, ktorý lepšie drží a perlu ktorá sa je odolnejšia. Telo sa stále zahrieva, ale nie je tak horúce ako pri prevej verzií. Obal na DaVinci IQ určite pomáha odstránit problém s teplom a dokonca zlepšuje estetiku! Telo je teraz z brúseného hliníka namiesto pieskovaného hliníka. Vyzerá a pôsobí rovnako dobre.

Zážitok z rozbalenia je naozaj prvotriedny! Môžete sa samozrejme tiež hrať s aplikáciou DaVinci, ktorá ponúka veľa možností. Cena je trochu vyššia, ale dostanete to, za čo platíte. Starý IQ je teraz v predaji za zníženú cenu a je ťažké povedať, ktorý bylinkový vaporizér je pre vás najlepší. Mali by sme pokračovať a povedať, že nové IQ za vyššiu cenu rozhodne stojí!

Pre koho tieto vaporizéry sú?

Nový IQ2 je naozaj úžasný pre tých, ktorí radi určujú presne svoju dávku a chcú mať istotu, že dostanú určité množstvo CBD, bez toho by to bolo priveľa. Aj keď to môže byť pre niekoho irelevantné, môže to byť veľmi užitočné pre tých, ktorí viac premýšľajú o účinkoch a množstve prijatých účinných látok. Na druhej strane nie sú tak skvelé na nepretržité fajčenie, pretože sa v ruke dosť zahrejú, čo môže byť nepríjemné.

Záverečné hodnotenie: Je DaVinci IQ2 lepší vaporizér ako IQ?

Určite došlo k zlepšeniu vo všetkých smeroch! Zmenil sa hlavne proces čistenia, vylepšená komora, problémy s dvierkami batérie, problémy s horným viečkom, lepšie prúdenie vzduchu, pridané premenné prúdenie vzduchu, pridaný systém kontroly dávkovania, vylepšená perla, pridaná dávkovacia kapsula, vylepšená správa tepla a zmenená veľkosť zariadenia.

Či to stojí za zvýšenú cenu, je na vás. Nový systém kontroly dávkovania je najväčšou zmenou, ktorá sa nám páči, a rozhodne to za to stojí, ak ste typ, ktorý chce mať toto pod kontrolou.

S aktualizáciami v IQ2 sme vlastne šťastnejší ako v Crafty +. Ak už máte IQ, nemusí sa vám vyplatiť upgrade. Ak ste však už na IQ hľadeli, myslím, že za IQ2 stojí za to ďalšie mince. S novinkami u IQ2 sme vlastne spokojnejší než u Crafty +.

Nepovedali by sme, že ide o úplný prelom, ale ide určite oproti pôvodnému IQ o zlepšenie v mnohých aspektoch. Ak už máte IQ, nemusí sa vám vyplatiť upgrade.Tu je niekoľko tipov a trikov k DaVinci IQ2 a IQ, ktoré vám pomôžu pracovať ešte lepšie: Rozdrvte bylinu jemne a trochu ju zabaľte. Pokiaľ chcete maximalizovať výstup a extrakciu pary, využite pomalý a dlhý ťah namiesto prudkého. Smart paths sú zábavným spôsobom, ako automaticky zvýšiť teplotu počas sedenia, počnúc nízku pre chuť a vysokú pre silné účinky! Miešadlo sa pohodlne uloží dovnútra zariadenia, čo vám umožní ľahko premiešať misku aj počas sedenia pre rovnomernú extrakcii. Cena je trochu vyššia, ale dostanete to, za čo platíte. Mali by sme pokračovať a povedať, že nové IQ za vyššiu cenu rozhodne stojí.

“Všetky informácie uvedené na tejto webovej stránke, ako aj informácie, ktoré sú prostredníctvom tejto webovej stránky poskytované, slúži len na vzdelávacie účely. Žiadna z informácií tu uvedených nie je určená ako náhrada lekárskej diagnózy a nemožno takúto informáciu považovať za lekársku radu či odporúčanú liečbu. Táto webová stránka nepodporuje, neschvaľuje ani neobhajuje dovolenke či nedovolené užívanie omamných alebo psychotropných látok či páchanie inej nezákonnej činnosti.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

X